Kateřina Kristelová je jako lunt. Víme, co večeří!
Kateřina Kristelová je jako lunt. Víme, co večeří! 19.06. 2015 19:07
Moderátorka Katka Kristelová zažila perné odpoledne. Vypravila se totiž na vystoupení Dády Patrasové, jenž je idolem její dcery Claudie, jenže si spletla čas a když s Claudinkou přišla, Dáda už byla pryč. Chvíli se zdálo, že pro Claudii je to konec světa.

»Dáda je u nás doma bohyně. Byly jsme už na několika jejích vystoupeních, Claudinka se s ní setkala i osobně, ale pořád to není dost. Nejlepší by podle Claudie bylo, kdyby s námi mohla bydlet,« směje se Kateřina. Plačící Claudinku nakonec rozveselila až zábava u stánku s čumkou... »Claudia říká šunce čumka. Vím, že ta od Leca je vyhlášená, takže si odnášíme, co unesem a k večeři si uděláme velkou čumkovou dobrotu...« vysvětlila Katka, která velice dbá o svou linii, ale také si ráda pochutná. Že je možné obojí spojit, nás přesvědčil její recept na chutnou a zároveň zdravou večeři.

Šunka pečená na medu s hřebíčky: Šunka na kosti LE&CO, 200 g mrkve, 150 g celeru, 200 g kořenové petržele, 200 g pórku, 2 cibule, 10 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře, sůl, 40 hřebíčků, karotka, růžičková kapusta, omáčka na potírání: 2 skleničky pomerančového džemu s kousky pomerančů i kůry, 250 g medu, 2 ks celé skořice, 50 g dijonské hořčice
Postup: Do velkého hrnce dáme pokrájenou zeleninu, přidáme vodu, vložíme šunku a pozvolna ji vaříme asi hodinu. Šunku vyjmeme, necháme prochladnout, kůži šikmo nařežeme a do vzniklých kosočtverců zapícháme hřebíčky. Přísady na omáčku smícháme v kastrůlku a varem zredukujeme. Troubu předehřejeme na 160 °C, maso položíme na mřížku, povrch šunky potřeme zredukovanou omáčkou a dáme péct. Během pečení potíráme zbylou směsí. Podáváme s karamelizovanou kapustou, karotkou a bramborovou kaší.

Foto: www.le-co.cz