Hanychová a Mašlíková: Uzené, udušené, zmražené, pořezané...
Hanychová a Mašlíková: Uzené, udušené, zmražené, pořezané... 10.10. 2012 15:29
Uzené, udušené, zmražené, pořezané...

To vše se mohlo přihodit při fotografování přímo na pracovištích, kde se vyrábí šunka, našim dvěma známým a atraktivním modelkám Agátě Hanychové a Hance Mašlíkové.

Přímo v továrně vládnou tvrdé hygienické předpisy, a tak každý ze štábu musel být oblečen doslova od hlavy až k patě v předpisových oblecích včetně sítěk na hlavu a fousatí i s rouškou na ústa.

S tím trochu bojoval fotograf při udílení povelů modelkám, ale pak mu produkce v roušce vystřihla okénko a konečně mu bylo dobře rozumět. Nápad vybrat právě tyto dvě modelky se zrodil v hlavě Jaroslava Urbana, který je dvorním fotografem Agáty a nafotil s ní už několik kalendářů. I pro Hanku fotil její nejznámější kalendář. »Rád s nimi pracuji, protože se dobře známe, rozumíme si, ony spolu takto ještě nikdy nespolupracovaly a navíc mají podobnou energii,« vysvětloval J. Urban.

Pár slov o této práci nám sdělila Hanka Mašlíková: »Byl to super nápad, fotit v takovém prostředí. Je to pro mě výzva a nová zkušenost. Kde jinde se fotí v mrazáku nebo v udírně? Jsem také ráda, že je tento projekt spojený s charitou a i my tak můžeme pomoct potřebným. Vtipné je, že šunku od firmy, kde jsme fotili, si kupuji již dlouho a ráda si jí dávám na měkoučký chlebíček s máslíčkem třeba i několik dní po sobě. Dnes jsem dostala i velkou šunku na kosti, takže si doma uspořádáme rodinný šunkový festival,« smála se Hanka.

To Agáta byla pragmatická: »Šunka? Ano mám jí dost ráda. Pro mě je důležité, že jí můžu baštit skoro bez omezení, protože je dietní a také ji mohu dát Kryšpínovi, takže šunky není nikdy dost,« vysypala ze sebe Agáta a významně se podívala na organizátory.

Atraktivní fotografie s několika VIP osobnostmi se pro osvětovou kampaň o kvalitě české šunky, jejímž vyvrcholením bude charitativní podpora těch nejpotřebnějších z občanského sdružení Dobrý skutek, tentokrát fotily v dost dramatických situacích a lokacích.

Nebyl moment, kdyby byl klid. Při pozici, kdy Hanka zabodává nůž do šunkové kýty, všichni přítomní tuhli strachy, zda se jí nůž nesmekne a netrefí se do jiného masa, než je šunková kýta. Děvčata zažívala náročné změny, pár minut v mrazáku kde je teplota -20 °C a další u udírny, kde pro změnu bylo 70 °C a ostrý štiplavý dým, který je nutil k slzám, rozmazával make-up a dusil při dýchání.

Bylo třeba fotit samozřejmě vícekrát. Vracet je po útěcích zpět na místo focení zvládal jen respektovaný štáb. Za halasných protestních výkřiků, ale s úsměvem na rtech hvězdy vše zvládaly.

Jen občas jsme zaslechli: Už tu šunku neunesu; je mi strašná zima; to je hrozné horko; nevidím; chutná mi; už nemůžu, posílám to na facebook; unesu jen tu pro mě.

Napětí bylo i při další scéně, kdy Agáta měla přeseknout šunkovou rolku šavlí, a bylo potřeba zachytit rolku v letu. Agáta se měla dívat do objektivu a pokud možno ještě zakřičet.

Povedlo se, rolka byla vejpůl, Agáta vcelku. A závěr? Agáta pospíchala za Kryšpínem a vysmátá Hanka si šunku připoutala v autě a uháněla pro čerstvý chléb. Výsledné fotografie budou zveřejněné na předávání charitativních darů.


Hanychová a Mašlíková: Uzené, udušené, zmražené, pořezané...Hanychová a Mašlíková: Uzené, udušené, zmražené, pořezané...Hanychová a Mašlíková: Uzené, udušené, zmražené, pořezané...Hanychová a Mašlíková: Uzené, udušené, zmražené, pořezané...Hanychová a Mašlíková: Uzené, udušené, zmražené, pořezané...Hanychová a Mašlíková: Uzené, udušené, zmražené, pořezané...